programació

Concert de Donallop dissabte 4 de gener

DSC_0261-1

DONALLOP és el grup de música mallorquí que conformen Pere Antoni Bestard i Joana Maria Pol. S’uniren l’estiu de 2009 per crear un repertori de versions amb no més intenció que tocar i fer concerts en directe. Cinc anys després havent consolidat el projecte, han anat el·laborant un repertori de cançons pròpies, així com també una característica forma de dur a terme els seus concerts, familiars, propers i sincers. Compten amb l’ambició de projectar la seva música internacionalment. Han fet de la música la seva forma de vida.

Dissabte 4 de gener tendreu la oportunitat d’escoltar-los per primera vegada a Cultura a Casa, a un espai domèstic que es manté en secret fins al darrer moment i que ningú sabrà on és fins al darrer moment. Pensau a reservar la vostra plaça!


Per això, el dimecres 13 de novembre van presentar el seu primer EP “Veus que vius” (autoeditat 2013) al Cine Ciutat de Palma. Un treball , que fou penjat a les xarxes a finals de setembre i que ara presenten en format CD al seu públic. Quatre cançons pròpies que venen a mostrar la part més íntima i sincera del grup. Gravat per ells mateixos a Moscari durant la primavera de 2013, mesclat amb l’ajuda de Dan Zelisko i masteritzat als estudis Can Puc per Enric Hernaiz durant l’estiu del mateix any. Col·laboren Biel Font al contrabaix a la cançó “Blanca” i Pere Ripoll a l’harmonium a la cançó “Vals”.

“Veus que vius” conté quatre talls que mostren la personalitat del grup marcada per la senzillesa.

Instrumentació reduïda guitarres, petits teclats, i alguna percusió menor. Domina el gust per allò vocal, la conjugació d’una veu masculina i una altra femenina per cercar els aspectes més humans i emotius dels espectadors i oients. Cerquen arribar a les parts més sensibles de l’ànima, en un món on la capacitat d’escoltar i observar les sensacions que ens provoca la música es troba minada per la inmediatesa i caducitat del temps actual. Les cançons de DONALLOP contenen melodies que volen quedar-se i envellir com ho fan les oliveres mallorquines, amb l’elegància i la bellesa de la natura.

Amb les paraules del periosdista musical Joan Cabot, redactor de la revista electrònica 40putes i també col·laborador a la revista Mondo Sonoro:

“Així que ho diré ràpid i directament: el-debut-de-Donallop-és-un-disc-preciós-ple-de-melodies-realment-emocionants-i-delicades-que-parlen-de-coses-mundanes-com-si-cada-alè-de-vida-fos-un-bocí-de-confit. Les veus combinades de Joana Pol i Pere Bestard funcionen en sincronia, complementàriament, com si fossin la clovella del mateix fruit, i temes com “Globus aerostàtics” i “Blanca”, una cançó que parla d’ones de mar i barques plàcides i coses d’aquestes, provoquen en mi un apocament semimenstrual que mai, repetesc mai, no admetré en públic. Amb una saudade pròpia de la bossa, una finor pròpia del jazz i un deix folk que els fa estar tocant de peus a terra, Donallop han aconseguit captivar una part de mi que no sabia que existia o, més ben dit, fins ara només havia admès que existís quan mirava vídeos de moixets per internet.”

El 2013 la banda ha dut a terme més d’una cinquantena d’actuacions, preparant i enregistrant aquest treball i produïnt un nou espectacle més elèctric i experimental que s’anomena DONALOOP.

Després de vàries sortides de Mallorca durant la tardor; cal destacar el concert al Festival Noise Off a Madrid, una visita a Barcelona per fer-hi un concert durant les festes de la Mercè i el concert que els dugué al Blue Bar de Formentera el darrer 18 d’octubre; DONALLOP ha preparat una gira de presentació del seu treball, la “Gira Veus Que Vius”.

La gran sorpresa de l’any de DONALLOP és que la continuació de la “Gira Veus que Vius” els ha duit el mes de desembre a Catalunya, França i Itàlia. D’una manera totalment autogestionada han aconseguit concerts a Barcelona, Girona, Burdeus, Marsella, Savona i Gènova.

Anuncis

Categories:programació

Tagged as: , ,