II festival domèstic

Raons per ser mecenes: una nova manera de fer cultura

17

 

Volem compartir amb vosaltres els motius per els que va néixer Cultura a Casa fa dos anys i el que pensam que són bones raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa, la primera: una nova manera de fer cultura.

Despres d’anys gestionant projectes per a altres institucions, entitats … de grans dimensions, vàrem decidir començar amb un projecte propi amb una nova manera de gestionar-lo: a un espai íntim i proper, posant el creador al centre i demanant la participació del públic: Cultura a Casa.

ACOSTAR A PÚBLIC I CREADOR

Els grans teatres o espais amb grans aforaments (i moltes vegades buits), propostes que no s’entenen (i sense possibilitat de parlar amb el creador per entendre el procés creatiu), etc. va fer que el públic i el creador s’anessin separant, per això un dels objectius va ser acostar a públic i creador. Fomentant el diàleg entre ells, pel que l’experiència cultural s’enriqueix bidireccionalment.

14

EXPERIMENTAR NOVES PROPOSTES

Cultura a Casa vol experimentar amb formats, espais i contextos, el nostre projecte preten utilitzar l’espai domèstic com un espai per compartir cultura. L’espectador participa d’una experiència única en la que la proximitat als creadors és clau. El públic pot interactuar o dialogar amb els creadors després de les activitats,

 CULTURA PARTICIPATIVA

Amb aquests mesos hem vist que el públic vol participar, li agrada el misteri de no saber on serà l’espectacle, molts s’ofereixen per ajudar-nos a tirar endavant el projecte.

I fins i tot, alguns espectadors es tornen programadors, fent propostes i acollint a casa seva un espectacle. En aquesta participació hi ha una de les peces clau d’aquest projecte: l’amfitrió que obre les portes de casa seva i acull una de les nostres propostes. Sense els més de 40 amftirions que ens han acollit aquest projecte no hagues estat possible: Gràcies!!

D’aquesta manera Cultura a Casa vol reivindicar la cultura participativa a espais no convencionals, creant circuits alternatius de difusió cultural amb una nova manera de fer i de gestionar la cultura: d’una manera participativa, posant al creador i al públic al centre.

Ens ajudes a fer realitat aquest II Festival domèstic Cultura a Casa?

3