Què és Cultura a Casa?

FeeReega_by_MiquelACañellas4

Cultura a casa és una associació cultural que des de setembre de 2012 realitza activitats culturals a espais domèstics a Mallorca.

Cultura a Casa es presenta com un projecte en procés i col·laboratiu que volem compartir amb tothom que estigui interessat en tenir una experiència cultural diferent, pel que el públic també es pot convertir en programador al seu propi espai.

D’aquesta manera Cultura a Casa vol reivindicar la cultura participativa a espais no convencionals, creant circuits alternatius de difusió cultural..

Estam en un moment de canvi en el que la cultura no és aliena. Formats, continguts, experiències i formes de producció estan en una permanent mutació. El procés s’està imposant per sobre dels resultat, el que fa que la experiència sigui un dels punts bàsics de les noves tendències.

En aquest context s’emmarca el nostre projecte : utilitzar l’espai domèstic com un espai per compartir cultura. L’espectador participa d’una experiència única en la que la proximitat als creadors és clau. L’espectador pot interactuar o dialogar amb els creadors després de les activitats, pel que l’experiència cultural s’enriqueix bidireccionalment.

Balanç

Han passat per Cultura a Casa: Antònia Camia, Carlos Garrido, Fee Reega, Pablo Und Destruktion, Secret Brunch, Nathan Robin Mann, Trampa Teatre, Johanna Greulich, Proyecto Hombre, Neotokyo, Bel Alzamora, Le Parody, Jordi Maranges, The Great Park, Mr. Rodríguez, Oso Leone, Arquitectives, Rubenimichi, Julià Panadés, Els Emmentals, Andrés Senra, Equipo Aaahhh!!!, Ana Cabello, Nauzet Mayor, Bartomeu Sastre, Sef, Abigail y la Cosa del Pantano, Roberto Martínez, Jansky, Wild Honey, Jose Pablo Polo, Fran MM Cabeza de Vaca, Avelina Vida, Clara Formosa, Ramona Pérez i Vivian Caoba, entre d’altres .

Tot això amb més de 60 propostes, una quarantena d’amfitrions que han obert les seves cases i 2.000 persones de públic.

Hem anat a explicar el nostre projecte a les jornades de gestió cultural “Interacció” a Barcelona i a les de projectes singulars a Cultsurfing.

També hem tengut més de 50 aparticions a la premsa, tant a nivell nacional (Radio3, El País, Metrópoli, Ling, etc.) com a nivell autonòmic i local.

A més, vàrem rebre la confiança de quasi 200 mecenes per realitzar el I Festival domèstic, una trentena de voluntaris ens han ajudat, hem conegut a més de 10 empreses i projectes que han patrocinat i col·laborat amb el I Festival domèstic Cultura a Casa. I la nostra web ha tengut més de 20.000 visites.


concert_intim_Bosque_Adentro