II Festival Domèstic

 

10672355_758412920868849_3881057772044351441_n

El II Festival domèstic Cultura a Casa, és una realitat gràcies a més de 150 mecenes que han confiat en el projecte i han fet les aportacions necessàries per a que sigui possible.

Tendrà lloc del 18 al 21 de setembre de 2014 a diferents espais domèstics de Palma.

 

-Dimarts 16 i dimecres 17 de setembre TALLER d’AUTOGESTIÓ MUSICAL amb Pablo G. Díaz

Taller destinat a abordar les diferents facetes de l’autogestió musical, des dels seus conceptes teòrics fins a les eines pràctiques que la fan possible. Gravació casolana, distribució digital i autoedició componen la primera part del taller i la segona se centra en conèixer i manejar la xarxa de música en viu autogestionada: espais i festivals col·laboratius. El taller és eminentment pràctic i destinat a facilitar la complicada vida dels músics independents, perfil principal al qual va dirigit, tot i que tothom és benvingut i pot resultar interessant per a promotors i gestors culturals.

Inscripcions: cacsesvoltes@gmail.com
https://www.facebook.com/events/737549249613459/

-Dijous 18 de setembre 19h-22:30h / GALERIA A CASA

Albis & Rubí ens presenten un “festival dins del festival” on a més de les propostes dels artistes visuals JAVI CADAVIECO, TIÀ URREA, MARTA PUJADES, LLUÍS JUNCOSA, MARGARITO DELA GUETTO i BÀRBARA ALCA, també podreu gaudir de diverses performance i actuacions de Cecilio G., H1000VM, Ivan Telefunken, Darkvinia, Nauzet Mayor, Live in an island..

– Divendres 19 de setembre 19:30H i 20:30H / BELLE ALZAMORA
– Divendres 19 de setembre 21:30H / PAPA TOPO & FORNET DE LA SOCA
– Dissabte 20 de setembre 20:30 i 21:30 / PABLO UND DESTRUKTION
– Diumenge 21 de setembre 17:30 i 18:30 / DON SIMON Y TELEFUNKEN
Diumenge 21 de setmebre 19:30 i 20:30 / FEE REEGA

Podeu comprar les vostres entrades aquí.


A
continuació podeu conéixer els artistes participants:

DON SIMON Y TELEFUNKEN

3209829574_174db184c5

És la nostra proposta familiar, el seu estil nexi de la unió dels sons més estranys de la música experimental amb les alegres melodies dels programes Disney dels dissabtes matí. Fantàstics accidents en forma de bugui bugui per a robots oxidats, mambos bombes, calipsos per el apocalipsi i rockanrols sonàmbuls.

Entre els seus instruments es troben els típics d’un grup de rock així com objectes sonors trets de qualsevol botiga de juguetes o d’un continador de davant de casa.

PAPA TOPO + FORNET DE LA SOCA

Foto: Toni Amaya

Foto: Toni Amaya

 

PAPA TOPO, grup mallorquí liderat per Adrià Arbona, es va convertir en un dels grups més cercats a internet, gràcies al poder de les xarxes el seu single de debut “Oso panda” no va durar ni una setmana en les tendes (500 còpies)

Fabriquen melodies a mig camí entre la urgència de Helen Love, la immediatesa de La casa azul o la senzillesa de Regaliz. “Sangre En Los Zapatos (Mi Amor)”, és el primer treball amb la seva formació actual.

Al II Festival domèstic presentaran un espectacle hibrid on es mesclarà música i menjar amb la participació de Tomeu Arbona, pare d’Adrià Arbona i propietari del Fornet de la Soca de Palma.


 

Pablo Und Destruktion

387064_337558282998738_550919351_n

Han dit d’ell que dibuixa una marxa militar fúnebre amb olor a banda sonora de Quentin Tarantino, que podria ser un hipotètic creuament entre Nacho Vegas i Gasenuevo o que tot i tenir un estil propi, mentre l’escoltes et poden venir al cap els següents noms: Bad Seeds, Sonic Youth, Los Planetas, Tarántula…

L’any passat ja va visitar Cultura a Casa per presentar el seu primer disc Animal con parachoques (2012), ara torna a Cultura a Casa amb nou disc Sangrín que sona així:

 

 

Cabeza

Cabeza és la banda formada per David Stephens a la guitarra, Sergio de Pablo a la bateria i Maria Antonia Medina.

Hem convidat a n’aquest grup de recent creació per que volem que pogueu escoltar la veu de Toña Medina, al I Festival domèstic hi va participar com a Abigail y la Cosa del Pantano, però una afonia de darrer moment va fer que no poguessim escoltar la seva veu.

Cabeza sona així:

FEE REEGA

 FeeReega_culturaacasa3

Fee Reega és una cantautora alemanya que va començar la seva carrera a Berlín i poc després es traslladà a Espanya. Acaba de publicar el seu darrer treball “Raptora” que ve a presentar a Mallorca.

Va donar nom al gènera “Problem Folk” i col·labora sovint amb artistes de folk problemàtic i psicodèlic de l’escena artística de Berlin i Madrid. Ha compartit escenari amb Russian Red, Remate, Bart Davenport, Jeremy Jay, The Great Park, MKute Swimmer, Birdengine, Josephine Foster i molts altres.

En altres ocasions hem tengut el plaer d’escoltar a Cultura a Casa a Fee Reega, ara torna per presentar el seu nou disc: La Raptora, que sona així.

BELLE ALZAMORA

IMG_20140902_174844

Creadora i artista escènica, treballa des de 1995 en la dansa, teatre, circ i arts visuals treballant amb el diàleg entre el seu cos i l’espai. Actualment viu a Madrid i funda la seva pròpia companyia “Belle Alzamora and Cía.” amb la participarà al II Festival domèstic Cultura a Casa.La seva filosofia artística està encaminada a habitar corporalment l’espai, creant una narrativa que transformi els espais.

Ha actuat a ciutats com Palma, Barcelona, Avignon, Londres, Mendoza, Lisboa o Madrid.

 

19092013-IMG_6730

l dijous 18 de setembre (Nit de l’Art) s’obrirà la Galeria a Casa comissariada per Albis & Rubí que ens proposen “un festival dins el festival”:

Magda Albis i Pilar Rubí, periodistes culturals i comissàries independents són les comissàries de la Galeria a Casa que obriarà les seves portes el dijous 18 de setembre, coincidint amb la Nit de l’Art. Entre d’altres projectes han  desenvolupat projectes expositius com l’exposició col·lectiva I Aniversari 40putes.com a la Sala Pelaires (Palma), projecte-concurs de comissariat d’intervencions urbanes Betart (2013, 2014 Calvià) o Héroes de Javier Garló a la galeria SKL (Palma).

“On és l’escenari gran? Heu vist el concert? On sou? No tenc bateria! Una altra cervesa? Qui té el programa? M’han posat la polsera massa estreta, Una foto? I venga, més música.
La Galeria a Casa d’enguany vol ser un festival dins el festival.
La música serà el fil conductor de les diverses propostes artístiques, dins el marc contextual d’un festival com a esdeveniment puntual i efímer. Es crearan experiències úniques de caire performatiu en una programació repartida en diferents escenaris i dies.
L’objectiu parteix d’una doble descontextualització: treure l’art dels espais del circuit convencional per introduir-lo dins l’espai domèstic allotjant-lo, a la vegada, en el marc d’un festival de música. Galeria a Casa oferirà art dins l’àmbit domèstic i engrescarà al col·leccionisme, a través de l’opció d’adquirir peces úniques i seriades.
I com cada any, ens sobren tíquets.”

TIÀ URREA

tià_urrea

L’ull de Tià Urrea (Algaida, 1982) va més enllà d’enregistrar un instant, trasllada al paper una realitat inquietant i particular. Un infra món de sons extrems i de personatges obscurs, una evidència dominada pel punk i el hardcore. Les seves fotografies retronen en el cap de l’espectador mitjançant un diàleg silenciós. És capaç però de botar d’allò industrial a la docilitat de la fotografia de natura. Pera Galeria a Casa presenta un site-specific a mig camí entre la instal·lació i l’escultura sonora.

JAVI CADAVIECO

minimaltv

Javi Cadavieco (Palma,1978) treballa amb la imatge a través de diferents àmbits de la creació audiovisual, tot i haver-se format com a fotògraf. Les seves peces vídeogràfiques es situen entre la instal·lació, l’escultura i el vídeoart. Minimal TV és el seu alter ego pel que fa a la creació d’atmosferes amb vídeo art en temps real, sincronitzada amb la música de djs i creadors internacionals com Richie Hawtin, Dave Clarke o Carl Cox amb els quals ha treballat com a VJ.

 

LLUÍS JUNCOSA
germanes hensel mini_lluisjuncosa
Lluís Juncosa (Palma, 1959) ens connecta a un univers surreal, a través de la seva obra, que neda entra el surrealisme pop dels anys 80, les avantguardes i la il·lustració contemporània. Juncosa crea un repertori iconogràfic propi en el qual entreteixeix les influències del Taller Llunàtic amb el còmic underground en la concepció de composicions de lectura oberta i suggeridora.
BÀRBARA ALCA
Bàrbara Alca
Bàrbara Alca (Palma, 1990) és dissenyadora gràfica i il·lustradora. Els seus dibuixos mostren una quotidianitat acolorida i irònica, a mig camí entre el conceptualisme i la cultura post-pop. La bellesa dels cossos lletjos, els animals i els personatges, la majoria femenins, s’apropen a allò grotesc i comparteixen trets, immediats i àcids. Al seu imaginari hi trobam des d’icones de la música i de l’art fins elements trivials.

MARGARITO DELA GUETTO

margarito2

 

Margarito dela Guetto (Palma, 1981) viu a Barcelona. Ve del món del graffiti i del fanzine handmade. Adora el format de la fotografia instantània, que trasllada als diferents àmbits de la cultura urbana que li interessen o bé, li són propers, per a captar imatges espontànies de tot allò que li agrada compartir. Ha participat en diferents campanyes de firmes de moda i ha guanyat per votació popular el premi InstantLab a Impossible Project.

 

MARTA PUJADES

martaMarta Pujades (Palma, 1990) és fotògrafa però també ha duit a terme projectes de videocreació. Amb una especial sensibilitat per a dibuixar i extreure diferents estrats d’allò que fotografia, estructura la seva feina en projectes que delimita i que construeix sobre una base discursiva sòlida, en la qual inclou el llenguatge narratiu de les històries i els mites.