Activitats paralel·les

Hem aprofitat el I Festival domèstic per organitzar una sèrie d’activitats paralel·les que serveixin per passar de l’acció a la reflexió.

Per això hem organitzat una sèrie de tres SOFÀ CLUB, un espai de conversa i de debat per parlar dels temes que generen més interès al món cultural en l’actualitat.  A més d’aquests Sofà club, hem organitzat dos tallers un sobre comissariat a espais residuals i l’altre de dansa contemporània.

portada_sofaclub“Tot val? Reflexions sobre el consum actual de l’art”

La multiplicació de l’oferta d’activitats de caire artístic ens du a plantejar-nos la banalització del fet cultural; la cultura a 0 euros; el paper de la xarxa com a legitimadora d’artistes i comissaris; quin tipus d’art es crea i quin és el que consumim per intertar apropar-nos a un estat de la qüestió.

PARTICIPEN:
Magdalena Aguiló, comissària independent
Cristina Ros, crítica i comissària
Bartomeu Sastre, artista
Uta Grischke, galerista

MODEREN:
Pilar Rubí & Magda Albis

Dimecres 18 de setembre a les 19h
Bar Flexas Carrer Llotgeta 12, Palma

portada_sofaclubadmin“Administracions, públiques?”
La crisi econòmica i les polítiques d’austeritat han conduit a una reducció dràstica de pressuposts i recursos dedicats a la cultura per part de les administracions públiques. A més, la pujada de l’IVA cultural i una llei de mecenatge que sembla que mai ha d’arribar ha provocat la re-invenció més important del sector cultural en els darrers anys. Nous formats, noves maneres de produir i de finançar.

Davant aquesta revolució, ens demanem qui és el paper de les Administracions Públiques a n’aquest nou escenari de la cultura.

PARTICIPEN:
Fernando Gilet, regidor de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma.
M. Elena Vallés, periodista
M. Antònia Ferragut, gestora cultural

Dilluns 23 de setembre a les 20h
Tres. Serveis Culturals Carrer Corderia 15, Palma

portada_sofaclubpublic

“Espai no convencional, públic convencional?”

El sector cultural està experimentant amb nous formats i nous espais, el públic reclama experiències en que l’innovació en l’espai, el temps i el format esdevé imprescindible.

Microteatre, La Casa de la Portera (Madrid), Teatre de Barra, Cultura a Casa, Redetejas (Sevilla)… són algunes d’aquestes propostes però són un “entreteniment” en temps de crisi o un nou camí per a la gestió cultural? Obrir la cultura a nous espais ajuda a la creació de nous públics?
PARTICIPEN:
Lina Nadal, Picnic Comunicación Creativa

Guillermo Espinosa, comissar

Carlota Oliva, gestora cultural

Dijous 26 de setembre a les 20h
Bar Flexas Carrer Llotgeta 12, Palma

portada_microcomisariadoMicrocomisariado y non profit: Espacios residuales del arte contemporáneo hoy.

Guillermo Espinosa propone adentrarnos en un territorio del arte contemporáneo poco conocido por la mayoría, espacios residuales tratados como auténticos centros expositivos (que lo son) y aunque hayan empezado a tener cierta repercusión en los últimos años, se vienen desarrollando desde finales del siglo XIX. Precisamente de estos contenedores, relegados al underground es donde se han ido forjando algunos grandes artistas y prácticas curatoriales.

Muchas veces relacionados al ámbito doméstico por su facilidad de localización (tu propia casa) y acción. ¡En mi casa mando yo! Precisamente por eso hemos querido incluir este segundo taller sobre POSTCOMISARIADO. Un ciclo experimental sobre la evolución curatorial y las nuevas praxis, (inaugurando por Tania Pardo) en el Festival doméstico Cultura a Casa como una actividad paralela y complementaria.

Taller impartit per Guillermo Espinosa

Dimarts 24 i dimecres 25 de setembre de 17h a 20h

NECESSÀRIA INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Més informació

portada_tallerdansa

Entrenamiento físico y trabajo corporal de danza contemporánea dirigido a bailarines/as, actores/as, artistas plásticos, cantantes, performers y todas aquellas personas que hagan uso del cuerpo como base de una investigación artística.

Este curso de carácter físico pretende relajar y tonificar el cuerpo desde un enfoque saludable para la estructura ósea y muscular del cuerpo. Partiendo de una conciencia corporal activa se trabajará el movimiento y la improvisación desde una óptica coreográfica Al mismo tiempo que ofrecerá un lugar donde experimentar, sudar y disfrutar del ejercicio físico y mental en grupo.

Taller impartit per Roberto Martínez

Dimecres 25 , dijous 26, divendres 27 de setembre de 17h a 20h

NECESSÀRIA INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Més informació

1 reply »