II festival domèstic

Galeria a Casa: Un festival dins el festival per Albis & Rubí

galeriahoraris

Un festival dins el festival

Projecte comissariat per Albis&Rubí

La Galeria a Casa d’enguany té com a fil conductor l’experiència musical que pot ser viscuda en un festival independent. Un homenatge a l’esdeveniment col·lectiu i a tots aquells que, des de finals dels noranta, acudíem sota el reclam de la concentració de les nostres bandes preferides en pocs dies, a la recerca de la vivència d’un particular Woodstock indie.

La GaC està plantejada com un festival dins el propi festival domèstic Cultura a Casa, a través d’un triple vessant: les obres dels artistes estan directament relacionades amb l’experiència musical popular i contemporània, i amb tot allò que la configura: els músics, el públic, els escenaris, l’experiència sensorial…

A cada projecte artístic hi ha especialment lligada una sessió de música i/o so, que posa en contacte l’obra de creació pròpiament plàstica i audiovisual amb la sonora.

La cançó d’autor, el rock, l’electrònica o el hiphop hi són presents i s’entrellacen amb les obres, o bé formen part dels dibuixos, de les fotografies, les projeccions i les publicacions que es mostren.

Tant l’estructura com el recorregut de l’exposició estan connectats a l’organització espacial dels grans concerts a través de la zona d’accés, diferents escenaris, parades de marxandatge, bar i zona de descans.

Es desacralitza la idea de galeria per convertir-la en un espai de socialització per al descobriment de noves propostes i per a la interacció entre tots els agents implicats: artistes, públic i organització.

Durant tres dies vos convidam a gaudir de les propostes artístiques i musicals del Festival Galeria a Casa 2014.

Albis&Rubí

galeriaacasa2014MAPA2

LLUÍS JUNCOSA Sols per a membres

Amb Ivan Telefunken

Lluís Juncosa (Palma, 1959) ens connecta a un univers surreal, a través de la seva obra, que neda entra el surrealisme pop dels anys 80, les avantguardes i la il·lustració contemporània. Juncosa crea un repertori iconogràfic propi en el qual entreteixeix les influències del Taller Llunàtic amb el còmic underground en la concepció de composicions de lectura oberta i suggeridora.

Juncosa mostra una selecció d’obres que abasten des de 1982 fins avui, en les quals deixa palès el seu lligam personal amb la música: dibuixos, pòsters i desplegables que giren al voltant de personatges reals i ficticis del microcosmos musical.

Ivan Telefunken posarà la banda sonora original i explicarà a mode de cicerone, les obres de Juncosa.

MARGARITO DELA GUETTO Mamaratxet

Amb Cecilio G.

Margarito dela Guetto (Palma, 1981) viu a Barcelona. Ve del món del graffiti i del fanzine handmade. Adora el format de la fotografia instantània, que trasllada als diferents àmbits de la cultura urbana que li interessen o bé, li són propers, per a captar imatges espontànies de tot allò que li agrada compartir. Ha participat en diferents campanyes de firmes de moda i ha guanyat per votació popular el premi InstantLab a Impossible Project.

Margarito presenta un projecte inèdit: Mamaratxet. Així es titula una cançó del raper Cecilio G., que és protagonista de la sessió fotogràfica que li va fer, juntament amb Miguel, un nan que es guanya la vida en el món de l’espectacle. El fotògraf hi serà present i retratarà en format instantani, el públic que així ho desitgi, amb el set de màscares original.

Cecilio G. actuarà a l’escenari on s’exposen les fotografies de Dela Guetto.

BÀRBARA ALCA Sick sad world

Amb Darkvinia

Bàrbara Alca (Palma, 1990) és dissenyadora gràfica i il·lustradora. Els seus dibuixos mostren una quotidianitat acolorida i irònica, a mig camí entre el conceptualisme i la cultura post-pop. La bellesa dels cossos lletjos, els animals i els personatges, la majoria femenins, s’apropen a allò grotesc i comparteixen trets, immediats i àcids. Al seu imaginari hi trobam des d’icones de la música i de l’art fins elements trivials.

Alca exposarà dibuixos inèdits connectats al moviment Riot Grrrl i al punk.

Per a l’ocasió, comptarà amb Darkvinia, que ha preparat una sessió de música especial sota el nom de Love & Rockets amb la qual repassarà la música feta per dones en les darreres dècades.

MARTA PUJADES Particularitats de l’aparell humà de captació sonora

Amb sessions d’ASMR

Marta Pujades (Palma, 1990) és fotògrafa però també ha duit a terme projectes de videocreació. Amb una especial sensibilitat per a dibuixar i extreure diferents estrats d’allò que fotografia, estructura la seva feina en projectes que delimita i que construeix sobre una base discursiva sòlida, en la qual inclou el llenguatge narratiu de les històries i els mites.

L’artista exposa un treball inèdit que segueix en la seva línia d’investigació sobre el retrat. En aquest cas, l’artista connecta el seu treball amb les investigacions antropològiques d’Alphonse Bertillon (1853-1914). La mostra anirà acompanyada d’unes sessions d’ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) que mitjançant l’escolta i el visionat d’uns vídeos produeix una estimulació de la oïda, aconseguint un efecte relaxant.

JAVI CADAVIECO Laberinto

Amb H1000VM

Javi Cadavieco (Palma,1978) treballa amb la imatge a través de diferents àmbits de la creació audiovisual, tot i haver-se format com a fotògraf. Les seves peces vídeogràfiques es situen entre la instal·lació, l’escultura i el vídeoart. Minimal TV és el seu alter ego pel que fa a la creació d’atmosferes amb vídeo art en temps real, sincronitzada amb la música de djs i creadors internacionals com Richie Hawtin, Dave Clarke o Carl Cox amb els quals ha treballat com a VJ.

Cadavieco presenta una peça que se situa entre la instal·lació sonora i l’escultura que compta amb la música que ha pensat ex profeso, Jordi Martínez aka H1000VM.

TIÀ URREA New York City Ghosts and Flowers II

L’ull de Tià Urrea (Algaida, 1982) va més enllà d’enregistrar un instant, trasllada al paper una realitat inquietant i particular. Un inframón de sons extrems i de personatges obscurs, una evidència dominada pel punk i el hardcore. Les seves fotografies retronen en el cap de l’espectador mitjançant un diàleg silenciós. És capaç però de botar d’allò industrial a la docilitat de la fotografia de natura.

Per a Galeria a Casa concep un site-specific a mig camí entre la instal·lació i l’escultura sonora. La música és original i ha estat composada pel propi artista.

*A les actuacions d’Ivan Telefunken i Cecilio G. farem servir la taquilla inversa: al final del recital es farà una aportació voluntària per als músics