notícies

Repensant Cultura a Casa

Avui ens hem aixecat i ens hem adonat que ja fa 6 mesos del II Festival Domèstic Cultura a Casa, la darrera activitat que hem programat.

Després de 2 anys programant diferents propostes a espais domèstics i dues edicions del Festival, vàrem fer una pausa en la nostra programació i iniciarem un procés de reflexió i autocrítica entorn al projecte. Pensam que ara és el moment de compartir amb vosaltres el que ha passat durant aquest darrer mig any en el que no hem aturat de fer coses amb Cultura a Casa que pot ser no han estat gaire visibles.

L’objectiu de Cultura a Casa és experimentar amb nous formats i en l’espai domèstic d’una manera participativa. Després de més 70 activitats i 2 festivals ens vàrem adonar que haviem explorat suficientment l’espai domèstic però que el projecte necessitava un re-enfocament cap a aconseguir una participació més activa per part de la comunitat que hem creat.

mc060115114Per tant, hem decidit investigar. Per començar el mes d’octubre ens varem moure cap a Catalunya per participar de dues trobades de projectes. La primera va ser la Fira Mediterrània de Manresa, on a més de presentar el projecte varem poder veure espectacles interessantísims i que no descartam que puguin formar part de la nostra programació. Uns dies més tard anàrem a Barcelona a Cultsurfing: ens varen tornar a convidar!. Allà varem veure que hi ha altres projectes similars al nostre i xerrant, xerrant, varem decidir fer una reunió de tots a Mallorca i veure què en sortia. Així el novembre varem organitzar unes jornades de projectes culturals a espais singulars, al CAC Ses Voltes i si, va sortir la Xarxa XAS (Xarxa d’activitats Singulars). Just ara ens estam preparant per continuar la feina el proper cap de setmana a Barcelona.

A més hem seguit en contacte amb un dels projectes que més ens agraden i que ens varen inspirar en el moment de crear Cultura a Casa: Redetejas (Sevilla). És un gust poder contar amb gent amb la que connectes i amb ells estam en contacte per tal de donar-los una mà en la posada en marxa d’una plataforma de consum col·laboratiu entorn a la cultura, Myplayz, que encaixa perfectament amb els objectius inicials de Cultura a Casa.

I entre una cosa i l’altra, segur que ens vareu veure al Brisas, varem fer un concert sorpresa a casa d’una de les nostres voluntàries i hem pensat sobre com hauriem de continuar.

Una idea és fer petites residències creatives i mostrar el resultat. L’altra és només fer un festival anual i col·laborar amb altres projectes o plataformes puntualment. Pensam que a hores d’ara aquesta serà la opció més viable. Però per això necessitam la vostra ajuda.

Iniciam un procés participatiu amb el que us implicarem a tots: col·laboradors, amfitirons, voluntaris, artistes, públic, patrocinadors….  amb l’objectiu de reformular i tirar endavant el III Festival domèstic Cultura a Casa.

En uns dies ens posarem en contacte amb vosaltres per demanar-vos la vostra opinió i convidar-vos a participar de tot aquest procés, que culminarà en una trobada presencial.

 

 

Categories:notícies